BAK

Alltid bättre grädde på annans mjölk

1 november 2000

Ellas pepparkaka

 

1½ dl russin
6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 dl farinsocker
1 tsk bikarbonat
2 ägg
1 msk kanel
1 msk malda nejlikor
3 dl gräddfil
150 g smör

 

 Kakan smakar bäst en dag eller längre efter att den har bakats.
1. Smöra och bröa en form. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Smält smöret och tillsätt det när det svalnat. Blanda mjöl och bikarbonat samt kryddor.
2. Tillsätt blandningen växelvis med gräddfilen. Häll i russinen och rör om.
3. Grädda i 200 grader i ca 40-50 minuter. Känn efter med en sticka att den är färdig.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok