BAK

"Ju fler kockar desto sämre soppa."

8 november 2000

Chokladbiskvier

 

ca 25 st

Deg:
200 g skållad, skalad sötmandel
3½ dl florocker
2 äggvitor

 

Smörkräm:
200 g smör
2½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 äggulor
½ msk potatismjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

 

Garnering:
100 g blockchoklad
1 msk smör

 

 Sätt ugnen på 200°. Blanda den malda mandeln och florsocker till en smulig massa. Vispa sönder vitorna, rör ner mandelsockret och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
 Klicka med hjälp av två teskedar ut kakorna på bakplåtspapper eller smord mjölad plåt. Jämna till kakorna med mjölad hand. Grädda i ca 10 minuter. Lossa kakorna från plåten medan de är varma, annars fastnar de och går lätt sönder.
 Gör krämen. Rör smör och socker poröst. Blanda resten av ingredienserna till krämen i en kastrull. Låt sakta sjuda under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt krämen kallna. Rör ner smör. och sockerblandningen.
 Bred krämen toppigt på de helt kalla kakornas undersida, som nu blivit ovansida. Ställ kakorna i kylskåp en stund så att smörkrämen stelnar.
 Smält blockchokladen över vattenbad. Hetta inte upp den för mycket, då blir den grå och glanslös. Den smälter vid ca 40°. Chokladen blir mer lättarbetad om man rör ner 1 msk smör.
 Doppa biskvierna i den smälta blockchokladen och låt stelna. Chokladen kan också läggas på med kniv eller pensel.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok