BAK

"Ett gott samvete är den bästa huvudkudden."

15 november 2000

Syltsnittar

 

ca 40 st

200 g smör eller margarin
1 1/4 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm hjorthornssalt

Fyllning:
1½-2 dl hallonsylt

Glasyr:
ca 1½ dl florsocker
vatten

 Rör ihop rumsvarmt smör med florsocker, mjöl och hjorthornssalt till en lätt mördeg. Rulla till fingertjocka längder och lägg på en plåt. Gör en fördjupning längs med längderna och fyll med fast hallonsylt. Grädda vackert guldgula mitt i ugnen 8-10 minuter.
 Blanda samman en tunn glasyr av florsocker och vatten och stryk över längderna innan de svalnat helt.
 Skär kakorna i snitt då glasyren stelnat. Förvara kakorna i en tät burk.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok