BAK

Toms ananastårta

 

12-15 bitar

Glasyr:
3 msk margarin eller smör
3 msk farin- eller strösocker
5 skivor ananas (burk)
4 röda cocktailbär

Botten:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

 Låt matfettet till glasyren smälta i en slät rund form , ca 24 cm i diameter. Häll i sockret och låt detta bilda en botten i formen. Lägg på de väl avrunna ananasskivorna och cocktailbären.
 Vispa äggen med sockret. Låt matfettet smälta i det heta vattnet. Häll det sedan i äggsmeten. Fortsätt vispa tills äggsmeten svalnat. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.
 Grädda tårtan på galler på första falsen nerifrån i 175-200 graders ugnsvärme ca 40 minuter.
 Stjälp upp tårtan försiktigt och låt den svalna.
 Servera mjukvispad grädde eller mjukrörd glass till.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept