Kakor


 

Pepparkaksgrottor med lingon
 
Småbrödsformar av papper behövs.
Till 50 stycken
 
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl, 270 g
2 msk maizena majsstärkelse
2 msk pepparkakskrydda
250 g smör i bitar
½–1 dl lingonsylt
 
1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut 50 småbrödsformar i papper på plåtar.
2. Lägg alla torra ingredienser i matberedare. Kör och blanda. Tillsätt smöret i bitar och kör ihop till en deg. 
Eller hacka och knåda samman med en kniv eller fingertopparna.
3. Rulla degen till längder och skär i 50 bitar. Rulla till kulor och lägg i formarna.
4. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med en klick sylt.
5. Grädda ca 12 min mitt i ugnen.


 

19 december 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept