Matbröd


 

Ann-Margrets mammalimpor

 

 

6 limpor
 
Ingredienser
4 st. ägg
5 hg brun farin
2 pkt jäst
1 l vatten
2 kg rågsikt
vetemjöl
Gör så här
Vispa ägg och socker.
Smula sönder jästen och rör ner den i sockerblandningen.
Häll i ljummet vatten och rågsikt och blanda väl till en deg.
Låt degen jäsa övertäckt i en stor bunke eller kastrull över natten eller hela dagen. Banka ner den då och då så att den inte jäser över.
Gör sex stycken limpor. Använd lite vetemjöl vid utbakningen. Degen är rätt kladdig.
Nagga limporna och låt dem jäsa på plåten till dubbel storlek.
Grädda längst ner i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter.
Pensla limporna med vatten efter gräddningen.


 

19 januari 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept