Matbröd


Anis- och fänkålsflätor

 

 

2 bröd
Tid:
Ingredienser
Dag 1
4 dl vetemjöl
3 dl vatten

Dag 2
5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk ljus sirap
1 msk salt
2 tsk stött anis
2 tsk stött fänkål
13-14 dl vetemjöl special
 
Gör så här
Vispa samman mjöl och vatten till en slät smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ett dygn. Bland ner resterande ingredienser och arbeta degen kraftigt i maskin eller för hand i 5-10 min till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 ½ - 2 timmar. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Dela varje del i tre lika stora delar. Rulla dem till långa längder, ca 60 cm. Fläta två flätor och vik in ändarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min tills bröden känns lätta och har fått lite färg. Låt svalna på galler under bakduk.
 

26 februari 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept