Matbröd


Julebröd med Kesella

 

 

2 st.
 
Ingredienser
50 g jäst
1½ dl vatten
1 flaska julöl eller porter, 33 cl
250 g Kesella
2 dl russin
1 tsk salt
1 msk malda pomeransskal
ca 1½ l rågsikt

 
Gör så här
Smula jästen i degbunken. Värm vatten och öl/porter till fingervärme, ca 37 grader.
Häll blandningen över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, russin, salt, pomerans och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt med
bakduk, ca 45 min. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen smidig. Tillsätt ev. mer mjöl. Dela degen i två delar. Forma runda bröd. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Grädda i ugn vid 225 grader, ca 30 min. Låt kallna på galler under bakduk.
 

13 mars 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept