BAK

Fruktkaka

 

 

200 g smör

2,5 dl socker

4 ägg

1,5 dl hasselnötter, hackade

1 påse syltade apelsinskal, hackade

1 dl korinter

1 dl sultanrussin (ljusa russin)

1 dl russin

5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 krm kanel

1 krm kryddnejlika, mald

5 msk grädde

 

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop smör och socker och tillsätt hela ägg. Blanda i hasselnötterna, apelsinskal, korinter, sultanrussin och russin.

Blanda mjölet med bakpulver, kanel och kryddnejlika och rör ner det i smeten tillsammans med grädden. Rör om noga.

Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.

Grädda långt nere i ugnen i cirka 80 minuter - testa med sticka för att se när den är färdiggräddad.

Ta ut och låt svalna.

2004-12-19


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept