Matbröd


Vitt matbröd av dinkel

 

 

2 st
 
Ingredienser
5 dl vatten
25 g jäst
1 msk olja
1 msk socker
2 tsk salt
12-13 dl mjöl av Dinkel
2-3 dl mjöl till utbakningen
 
Gör så här
Värm vatten till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, oljan, salt, socker, och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Täck över med bakduk och låt jäsa en timme. Arbeta degen lätt i bunken och ta upp den på mjölat bakbord. Forma 2 runda bröd, lägg på plåt eller i välsmorda formar. Bröden jäses utan bakduk i 20-30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°, 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ca 20 min till. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

10 april 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept