Matbröd


Skrädda kakor

 4 st
 
Ingredienser
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl ljus sirap
1 1/2 msk anis och fänkål (finstötta)
ca 10 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl

Ugn: 225 grader

 
Gör så här
Smula jästen i en bunken. Smält smöret och häll på mjölken och värm till 37 grader.
Häll degvätskan över jästen och rör om tills den löst sig.
Rör ner salt, sirap, kryddor och hälften av rågsikten. Arbeta degen. Tillsätt resten av rågsikten i omgångar och arbeta sist in vetemjölet. Låt jäsa i 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela degen i femdelar.
Kavla ut dem till runda kakor. Ta ut ett litet hål i mitten av varje kaka.
Nagga med gaffel. Lägg på smord plåt.
Låt jäsa i 30 min. Grädda i 225 grader i ca 10 min.

26 maj 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept