Matbröd


Vete-Kattens Valnötslimpa

 
 
Ingredienser
1/2 liter mjölk
500 gr vetemjöl
250 gr rågsikt
20 gr salt
50 gr jäst
75 gr valnötter

 
Gör så här
Alla ingredienser utom valnötterna blandas till en smidig deg. Mjölken kan gärna värmas, men tänk på att degtemperaturen inte får överstiga + 38 grader. Valnötterna kan hackas om man inte vill ha dem hela. De blandas i sist när degen är färdigblandad. Låt degen vila ca 30 min. Slå ihop den. Forma till limpor. 400-500 gr är en lämplig degvikt. Värm ugnen till 250 grader. Ställ in limporna när de har jäst färdigt till ca dubbla storleken. Sänk värmen till 210 grader. Gräddningstid ca 30 min. Du kan med en vass kniv göra ränder i limpan före gräddning.
 

04 juni 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept