Matbröd


Färskostbullar

 

 

8 st.
 
Ingredienser
25 g jäst
2 dl kall mjölk 3%
1 dl Kesella lätt
2 msk rumsvarmt smör
salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl solroskärnor


 
Gör så här
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt Kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna.

17 juni 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept