BAK

Matbröd med fårost
 
 
2 bröd
 
50 g jäst
5 dl mjölk/mild yoghurt
ca 14 dl vetemjöl special
100 g fetaost
ägg till pensling

Bryt sönder jästen i en bunke, värm degvätskan till 37 grader och slå den över jästen. Rör tills jästen har löst sig. Skölj av fetaosten. Bryt sönder den och häll ned i bunken. Tillsätt mjölet, men spara en deciliter till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda till en blank deg. Dela degen i två delar och forma till två bröd. Lägg dem på en smord plåt och nagga kanterna på bröden med en gaffel eller skåra med en kniv. Låt brödet jäsa 30-40 minuter under bakduk. Grädda bröden i 200 grader i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Ta ut bröden efter halva gräddningstiden och pensla med uppvispat ägg för att få en blank yta. Låt bröden svalna under bakduk.

2005-04-14


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept