BAK

Grekiskt Lantbröd
2 bröd
 

100 g jäst
1½ msk salt
1 l ljummet vatten
1 msk olja
ca 2 kg vetemjöl
1 dl solrosfrön

Smula ner jäst i en bunke, häll i salt och vatten. Rör om och tillsätt oljan och ev. solrosfrön. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Låt degen jäsa i 30 min. Knåda degen igen och låt jäsa i ca 1 tim. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor. Låt jäsa i 1 tim på plåten. Grädda längst ner i ugnen på 250-300° tills brödet fått en gyllenbrun färg (ca 10 min) Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200° endast övervärme. Gräddas totalt 1 tim. Ta ut brödet och pensla med vatten.

 


torsdag 28 apr 05


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept