BAK

Grahamsbullar
 
 


50 g jäst
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk strösocker eller sirap
10 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl

Smält fettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa övertäckt i bunken ca 30 min. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den. Rulla två längder. Skär varje längd i 10 bitar. Rulla bitarna till runda bullar i handflatan. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 225°. Jäs bröden övertäckta på plåtar ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt dem kallna på galler under en bakduk.

onsdag 11 maj 05


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept