BAK


Solrosbröd






3 limpor

1 pkt (50 g) jäst
1 l lättmjölk
2 tsk salt
1½ dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.
Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjölet, vetekross och det mesta av mjölet. Arbeta samman allt till en lös grötdeg.
Smörj tre st 1½ l, avlånga bakformar. Fördela degen jämnt i formarna.
Låt degen jäsa ca 1 tim under bakduk på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.
Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 timme. Om ytan blir för mörk under gräddningen kan du täcka bröden med ugnssäkert folie.
Tag bröden ur formarna och låt dem svalna på galler. Njut bröden nygräddade. Bröden går även att frysa.


2005-06-03


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 


tisdag 24 maj 05


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept