BAK



Keso och rödbetsinbakat lantbröd

1 bröd

Deg
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
1/2 dl olivolja
1 msk salt
1 msk honung
1 tsk mald anis
1 tsk mald fänkål
200 g solrosfrön
7 dl vetemjöl
7 dl ljust lantvetemjöl

Fyllning
250 g Keso
250 g grovrivna råa rödbetor

Andra goda fyllningar är morötter, valnötter, hasselnötter, färska örter eller potatis.


1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet samt övriga ingredienser till degen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig, 10 minuter för hand eller 5 i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla till en rektangel. Bred ut keson och strö över rödbetorna. Rulla ihop degen till en lång rulle och tryck ihop ändarna så att brödet blir en krans.
3. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper, strö över lite mjöl och låt det jäsa 30 minuter under bakduk.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda brödet på nedersta falsen ca 1 timme.



2005-09-19


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept