BAK



Lingonbröd II
 
3 bröd

1,5 kg extra grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl
3 dl skorpsmulor
3 msk anis
2 msk salt
2 msk bikarbonat
3 dl lingonsylt ( helst rårörda)
1,5 dl ljus sirap
13,5 dl mjölk




Degen ,eller snarare smeten, ska vara kladdig och trög.. Bröden bakas med bikarbonat och behöver inte jäsa innan de bakas i väl smorda formar.
Skulle ytan bli för hård kan man skära bort den yttersta skorpan.
* Rör samman alla torra ingredienser.Tillsätt mjölk, sirap och sylt och blanda väl.
* Fördela smeten i 3 väl smorda sockerkaksformar.
* Grädda i 190° C i c:a 55 min eller tills brödet släpper formarna.
* Lossa från formarna och låt bröden svalna under duk.


2005-09-26


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept