BAK



Pomeranslimpor

4 st

1 l kokande vatten
½ msk kummin
1 tsk salt
8 dl rågmjöl
2 st torkade pomeransskal
15 dl vetemjöl
1 dl mörk sirap
100 g jäst

Blanda det kokande vattnet med kummin och salt och slå det över rågmjölet. Låt stå i 1 timme tills blandningen är ljummen. Koka pomeransskalen i lite vatten. Skär bort det vita och hacka skalen fint. Blanda pomeransskalen med jästen som rörts ut i lite ljummet vatten. Tillsätt sirap och det mesta av vetemjölet. Blanda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke i 40-50 min. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar, som formas till limpor. Lägg limporna på smord plåt och pensla lite olja mellan. Låt jäsa i ytterligare 30-40 min. Grädda bröden i 200° i 40 min. Låt svalna på galler under bakduk.


2005-11-09


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept