BAK

Tekakor

 

 


25 g jäst
2 dl mjölk
75 g smör eller margarin
tsk salt
7 dl vetemjöl
1 ägg


 Satsen ger ca 4-12 stycken tekakor.
 Smula sönder jästen i en degbunke och rör ut den med lite av mjölken.
 Smält fettet. Häll på mjölken, och ljumma den till 37, om så behövs. Tillsätt saltet.
 Häll mjölkblandningen över jästen och rör ned mjölet i omgångar. Arbeta degen seg och smidig. Strö på lite mjöl, täck med duk och låt degen jäsa till dubbel storlek.
 Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.
 Dela degen i jämna bitar och kavla dessa till runda kakor. Lägg bröden på smorda plåtar och nagga dem med en gaffel. Låt kakorna jäsa.
 Sätt ugnen på 225. Höj temperaturen till 250 om tekakorna är små. Pensla kakorna med varmt vatten och grädda dem i ca 4-10 minuter.
 Lägg dem på ett galler med en duk över att svalna.

2004-02-22


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept