BAK



Rosenbröd med valnötter

32 bullar

50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
0,5 dl olja
75 g hackade valnötter
1 tsk salt
1 msk socker
13 dl mjöl

Pensling:
ägg

Garnering:
vallmofrön

Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Tillsätt olja, socker, valnötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 min. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar som rullas till längder. Dela varje längd i 8 bitar, och forma bullar. Lägg bröden på smord bakplåt och låt jäsa i 30 min. Pensla med ägg och strö på vallmofrön.
Grädda i 250° i 8-10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.


söndag 1 jan 06


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept