BAK


 

 

Frukostbröd

 
 

1 l ljummet vatten
100 g jäst
75 g margarin
1½ msk salt
1½ msk socker
2 ägg
3 l vetemjöl

 

Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet, häll på vattnet och ljumma det till 37 °C. Häll degspadet över jästen och tillsätt saltet, sockret, äggen och mjölet. Arbeta degen glansig tills den släpper degbunkens kanter. Ta upp och knåda degen på bakbordet. Lägg tillbaka den i bunken och jäs i 30 min. Knåda den sedan på bakbordet och dela den i jämnstora bitar. Forma dem till avlånga eller runda frukostbröd. Jäs dem på smorda formar. Pensla och grädda bröden 15 min i 225 °C. Låt bröden svalna övertäckta.

 

26 januari 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept