BAK


 

 

Libbans tekakor med linfrö

 
12 st.

50 g jäst
5 dl mjölk
1,5 dl havregryn
0,5 dl linfrön
0,5 dl vetekli
50 g smör
1 msk sirap
1 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smula jästen i degbunken och rör ut den i lite av den kalla mjölken.
Blanda drygt hälften av mjölken med havregryn, linfrö och vetekli och koka till en gröt.
Rör ner smöret så att det smälter.
Tillsätt resten av mjölken och låt gröten svalna.
Rör ner gröten i jästblandningen.
Tillsätt sirap, salt och största delen av mjölet.
När degen är nästan färdigarbetad tillsättes bakpulvret med 1 dl mjöl.
Kavla genast ut degen centimetertjockt och tag ut runda kakor med mått (cirka 12 cm i diameter).
Lägg dem på smord plåt och låt jäsa övertäckta i cirka 40 minuter.
Nagga väl och grädda i 225 grader varm ugn cirka tio minuter.

 

05 februari 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept