BAK


 

 

Italienskt olivbröd

 
 

0,5 l vatten
50 gr jäst
4 msk olivolja
c:a 2 l vetemjöl
100 gr oliver

 

Börja med att hacka oliverna grovt.
Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med lite av det ljumma vattnet ( 37 ° c ) och olivoljan.
Häll i resten av vattnet och efterhand mjölet. Arbeta degen blank och smidig och ställ att jäsa till dubbel storlek.
Arbeta degen på nytt i bunken och dela den i 4 delar. Rulla dessa till längder och skär till småbullar. Forma bullarna avlånga och lägg dem på smord plåt att jäsa.
Pensla dom med vatten. Grädda i god ugnsvärme (250° ) ca 10 min.
Pensla bröden också då de är färdiga och låt dem svalna på brödgaller utan bakduk.
 

 

07 februari 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept