BAK

Lingonbröd

 

4 brödkakor


50 g margarin
4 dl mjölk
2 dl rårörd lingonsylt
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
2 dl vetemjöl
ca 9 dl rågsikt


Ugn
225 grader

 Smält margarinet, tillsätt mjölk och lingonsylt. Värm till 37 grader.
 Smula jästen i en bunke och tillsätt en del av degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vätskan, saltet, solrosfröna och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
 Arbeta degen ytterligare och stjälp upp den på bakbordet. Dela i fyra bitar och forma till runda platta kakor ca 16 cm i diameter. Lägg på bakpappersklädda plåtar och jäs ca 40 minuter.
 Grädda strax under mitten i ugnen ca 12 minuter. Lägg bröden på galler och låt svalna under bakduk.

2004-03-01


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept