BAK


 

 

Basilikarutor

 
 
Ingredienser
50 g margarin
6 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk basilika
ca 1.2 l vetemjöl

Pensling:
smält margarin

 
Gör så här
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till fingervärme. Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills det löser sig. Slå på resten av degspadet. Tillsätt saltet, hälften av basilikan och mjölet. Arbeta degen, som är mycket lös, tills den blir slät och jämn. Jäs till dubbel storlek.
Arbeta degen på nytt i bunken. Häll ut den i en smord långpanna. Platta ut den över hela ytan. Jäs ca 20 min.
Skåra den i bitar. Jäs i ytterligare 10 min.
Dela den med djupa skåror i 35 bitar. Pensla med smält margarin och strö över resten av basilika över. Grädda i 225 graders ugnsvärme 12-15 min.

 

27 februari 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept