MATBRÖD


 

 

Frövi Tekakor

 

 

 

Ca 30 stycken
 
Ingredienser
8 dl havregryn
1 liter mjölk
175 g margarin eller smör
75 g jäst
1 tsk salt
½ dl socker
ca 2 liter vetemjöl

 
Gör så här
Låt havren svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en degbunke.
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C.  Smula ner jästen i degbunken och blanda i havregrynsblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk ca 30 min.
Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka. Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min.
Grädda kakorna i 225° C ca 10 min. Lår dem kallna under bakduk. Ät eller frys in.

 

15 maj 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept