MATBRÖD


 

 

Filmjölkslimpa

 

 

2 st.
 
Ingredienser
11-12 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
ev. 1 dl russin
5 dl filmjölk
½ dl mörk sirap
 
Gör så här
Blanda rågsikt, salt, bakpulver, bikarbonat och ev. russin i en skål. Tillsätt filmjölk och sirap och arbeta ihop allt till en deg.
Ta upp degen på mjölar bakbord och arbeta den helt lätt så den blir jämn och fin. Dela degen i två lika stora bitar och forma dem till limpor. Lägg limporna i smorda 1½ l bakformar. Grädda limporna – utan jäsning – i 175°C ugnsvärme ca 1 timme.
Pensla dem med vatten och rulla in dem i bakdukar och låt svalna. Lägg dem i plastpåse och låt vila en dag innan du skär dem.

 

26 augusti 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept