MATBRÖD


 

 

Brytbröd i långpanna

 

 

24 bitar
 
Ingredienser
25 g matfett
4 dl vatten
1/2 dl Brödsirap
50 g jäst
5 dl grovt rågmjöl
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk malda pomeransskal
Gör så här
1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vattnet och sirapen. Värm till 37º (fingervarmt). Lös jästen i degspadet.
2. Blanda mjölet och kryddorna i en skål.
3. Häll i degspadet, knåda degen. Tillsätt lite mer mjöl om den är kladdig.
4. Låt jäsa i 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225º.
6. Arbeta degen smidig och seg på bakbordet.
7. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den. Skåra 24 rutor i degen med en kniv.
8. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
9. Låt bröden svalna under en bakduk på galler.
 

 

22 september 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept