BAK

Oliv- och timjanbröd

 

 

2 bröd


50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella lätt
2 dl fint rågmjöl
13-14 dl vetemjöl
ca 30 svarta oliver
1 ägg
2 tsk timjan
2 msk smält smör


 Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen har löst sig.
 Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
 Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
 Arbeta degen på mjölat bakbord. Baka ut till två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner oliverna i bröden och låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.
 Pensla med uppvispat ägg och strö över timjan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pensla bröden med smält smör. Låt dem svalna på galler.

2004-03-13


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept