MATBRÖD


 

 

Big Bang-bulle

 

 

1
 
Ingredienser
5 dl vatten 37 C
50 g jäst
2 tsk salt
1 1/2 msk honung
2 1/2 msk olja
1/2 msk anis
1 dl russin
2 1/2 dl havregryn
3 1/4 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl
1 msk olja till utsidan på degen
2 msk olja till bakbordet
 
Gör så här
Rör ut jästen i det ljumma vattnet tills den löst sig. Tillsätt salt, honung, olja, anis och russin. Blanda ner havregryn, grahamsmjöl och vetemjölet lite i taget. Arbeta degen ordentligt i hushållsassistenten eller med elvispens degkrokar. Klappa in lite olja i degytan och låt
degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Stjälp upp degen på en oljad bänk och knåda den lätt. Rulla ut till en längd, snurra till en stor snurra. Lägg på smord plåt. Låt bullen jäsa ca 20 minuter under duk. Sätt under tiden ugnen på 200ø.
Grädda bullen ca 40-50 minuter på nedersta falsen. Den ska låta ihålig när du knackar på den. Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.

02 november 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept