MATBRÖD


 

 

Grova bullar

 

 

24 st.
 
Ingredienser
Temperatur 200o

7 dl grahamsmjöl
4 dl havregryn
6 dl vatten
50 gr jäst
½ dl ljummet vatten
½ msk salt
5 dl vetemjöl
 
Gör så här
Blanda grahamsmjöl och havregryn i en bunke.
Värm 6 dl vatten till 60o, det är bra mycket varmare än fingervarmt.
Häll vattnet över grahamsmjölet och havregrynen och rör om, låt detta stå övertäckt i ca 30 minuter.
Rör ut jästen i ½ dl ljummet vatten, blanda sedan ner det i mjöl röran.
Rör ner saltet och tillsätt vetemjöl tills degen släpper bunken.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 24 lika stora bitar och forma de till runda bullar.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt för att jäsa i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 15 – 20 minuter i 200o.
Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.
 

07 november 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept