MATBRÖD


 

 

Fiberrika brytbröd

 

 

24 st.
 
Ingredienser
50 g jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
250 g kesella
2 ½ msk ljus sirap
1 ½ tsk salt
1 dl vetegroddar
2 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
 
Gör så här
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.
Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
 

14 november 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept