MATBRÖD


 

 

Brytbröd med solroskärnor

 

 

15 bitar
 
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37°
2 tsk salt
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
13-14 dl ljust lantbrödsmjöl
1 lätt uppvispad äggvita
1 dl rostade och saltade solroskärnor
 
Gör så här
Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella kvarg och mjöl till en lös deg. Arbeta den smidig. Jäs ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen lite med mjölad hand. Pensla med äggvita och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 15 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt brödet svalna på galler.
Bryt eller skär det i bitar.

28 november 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept