BAK

Grahamsbröd II

 
 


50 g jäst
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk strösocker eller sirap
10 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl


 Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl.
 Arbeta ihop till en deg. Låt den jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
 Knåda degen på mjölat bakbord och forma den till två längder. Lägg dem i smorda formar (1,5 l) eller på smord plåt.
 Sätt ugnen på 200. Jäs bröden övertäckta 20-30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt limporna kallna på ett galler under en bakduk.

2004-03-21


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept