MATBRÖD


 

 

Gotlandslimpor

 

 

4 st
 
Ingredienser


För skållning:
1,5 l vatten
1 msk ättiksprit
1 msk salt
1,8 l rågsikt

Till degen:
2 msk sirap
100 g jäst
3 msk malda pomeransskal
1 msk stött anis och fänkål
1,8 l vetemjöl

Penslig:
kaffe och sirap

 

Gör så här
Koka upp vattnet, tillsätt ättika och salt. Slå blandningen över rågsikten och arbeta ihop en deg som får stå övertäckt över natten. Blanda degen med kryddorna, sirapen och jästen, som rörts ut i lite ljumt vatten eller mjölk. Arbeta i vetemjöl så att degen blir rätt fast. Låt den jäsa. Bala ut den till runda limpor som får jäsa på plåtar. Grädda 50 min i 200 °C. Pensla med kaffe blandat med lite sirap så snart limporna tagits ut ur ugnen. Linda in bröden i en handduk så att de får svalna sakta och behåller saftigheten.

15 januari 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept