MATBRÖD


 

 

Alströmerlimpor

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
Ugnstemperatur 200º

5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk rapsolja
2 msk socker
1 ½ tsk salt
1 tsk malen koriander
4-5 potatisar, kokta rivna
12-13 dl rågsikt


 
Gör så här
Värm mjölken till fingervärme, 37°C. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, olja, socker, salt, koriander, potatis och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min. Tag upp degen på mjölat bord och knåda den lätt. Dela den i två delar och kavla eller platta ut dem. Rulla ihop dem till limpor. Degen kan också formas till 2 runda bröd. Lägg dem med skarven ner på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C. Grädda i nedre delen av ugnen, limpor ca 30 min och runda bröd ca 35 min. Låt kallna på galler under duk.

 

10 maj 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept