MATBRÖD


 

 

Frukostbullar

 

 

10-12 st.
Tid:
Ingredienser
15 gr margarin
1½ dl vatten
25 gr jäst
1 dl lättfil
1 tsk salt
1 tsk socker
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
3-4 dl vetemjöl

Pensling:
mjölk
vallmofrön

Temperatur 250°
Gör så här
Smält margarinet och häll i vattnet.
Rör ut jästen i lättfilen.
Blanda jästblandning, degspad, salt, socker, grahamsmjöl och rågmjöl.
Tillsätt vetemjöl lite i taget, till en lagom fast smet.
Låt degen vila i bunken på galler ovanför spisen i 5 - 10 minuter.
Smörj plåten.
Arbeta degen på arbetsbänken.
Forma degen till en rulle och dela den i 10 lika stora bitar.
Pensla med mjölk och strö över vallmofrön.
Jäs och grädda i 250° i ca 10 minuter.
 

14 maj 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept