MATBRÖD


 

 

Franskbullar

 
 
Ingredienser
50 gr färsk jäst
50 gr margarin
5 dl vatten eller mjölk
2 tsk salt
(1 krm mald kummin)
2 tsk strösocker
13-15 dl vetemjöl

Garnering:
Vispat ägg, vallmofrö eller sesamfrö.
 
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet i en gryta och häll i mjölken, värm till max 37¤. Häll degvätskan över jästen och rör om till jästen lösts upp helt. Blanda i kryddorna och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg . Låt degen jäsa i 40 min. Knåda degen och dela den i ca 20 bitar, rulla varje bit till en boll och lägg på en smord plåt och platta till dem lite lätt. Låt bullarna jäsa ca 30-40 min. Pensla med vispat ägg och strö på vallmofrö/sesam frö. Grädda ca 8 min i 250¤.
 

05 november 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept