MATBRÖD


 

Grova tekakor med kummin

 

 

 
 
Ingredienser
Temperatur 250o

5 dl lättmjölk
50 g jäst
½ tsk salt
½ dl sirap
1-2 msk kummin
3 dl grovt rågmjöl
10 dl vetemjöl


 
Gör så här
Värm mjölken till 37o.
Rör ut jästen med lite av mjölken i degbunken.
Häll i resten av mjölken.
Tillsätt salt, sirap, stött kummin och rågmjöl.
Arbeta i vetemjöl till en smidig deg.
Täck med bakduk och jäs degen minst 30 minuter.
Arbeta degen smidig på bakbordet.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tjock kaka.
Nagga hela kakan.
Tag med ett runt mått ut kakor, cirka 8 centimeter i diameter, och gör ett hål i varje kaka, t ex med en äppelpipa.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk till minst dubbel storlek.
Grädda tekakorna mitt i ugnen i 250o i 6-7 minuter.
Låt svalna på galler med bakduk över.
 

11 februari 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept