MATBRÖD


 

SALTA NÖTTER-KAKOR



200 g Smör eller Margarin (rumsvarmt)
2 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 dl Salta Nötter (jordnötter)
2 dl Havregryn

Ugn 175 grader

1. Krossa nötterna ganska grovt i en mortel eller i dubbla plastpåsar med en kavel
2. Blanda de torra ingredienserna utom socker (vetemjöl, bakpulver, nötkrosset och havregryn).
3. Rör smör (eller margarin) poröst med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Forma med hjälp av två skedar små degbollar som du lägger glest på plåten
5 Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter
 

10 november 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept