MATBRÖD


 

Dinkelbröd med sesamfrön

 
 
Ingredienser
1 liter kallt vatten
25 gr jäst
1 kg vetemjöl special
ca 700 gr dinkelmjöl
2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja
30 gr salt
sesamfrön efter smak


 
Gör så här
1. Häll vatten, sesamoljan, och jästen i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.
2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
3. Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.
4. Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna, låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.
 

Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.

Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.

Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.

 


 

15 november 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept