MATBRÖD


 

Gästgiverilimpa

 

 

1 limpa och 15 bullar
 
Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl messmör
2 dl russin
2 st. rårivna potatisar
10 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
 
Gör så här
Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa övertäck i bunke i 30 min. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Forma ena delen till en limpa. Rulla ut den andra till en rulle och skär den i 15 bitar. Lägg bröden på smord bakplåt och låt jäsa i 30 min. Grädda limpan i 225° i 30 min. och bullarna i 10 min. Låt svalna på galler under bakduk


 

27 november 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept