DESSERTER

Den får aldrig några vänner, som är rädd för att skaffa sig ovänner


21 oktober 2000

Ljummen äppel- och kanelkaka med vaniljglass


4-6 pers.

Pajdeg:
100 g smör
150 g mjöl
0,5 dl socker
1 äggula + 1 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen
1,5 dl grädde
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 ägg
100 g mandelmassa, grovt riven
0,5 dl farinsocker
2 tsk malen kanel

 

 Blanda alla ingredienser till pajdegen till en slät deg och tryck ut den i en pajform, c:a 23 cm i diameter. Ställ den i frysen i c:a 20 minuter.
 Skala, kärna ur och skiva äpplena i 2-3 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i botten av pajformen.
 Blanda ingredienserna till fyllningen och slå den över äppelskivorna. Grädda i 200 graders ugnsvärme i c:a 35 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
 Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt