DESSERTER

 

"Det finns ingenting så meningslöst som ett kompetent utförande av det som inte borde utföras alls."


26 november 2000

Varma äpplen med kanelglass


4 pers.

6 äpplen
75 g smör
1 dl strösocker

Glass:
3 dl vispgrädde
2 äggulor
4 msk florsocker
2 msk kanel
eller
½ l vaniljglass
2 msk kanel
 Gör glassen. Vispa grädden. Rör i äggulor, socker och kanel. Eller tag färdigköpt vaniljglass och rör den mjuk, smaksätt med 2 msk kanel. Låt glassen stå i frys ca 3 timmar.
 Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i klyftor. Smält smöret i en vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt sockret. Lägg i äppelklyftorna och låt dem sjuda på mycket svag värme tills de mjuknar.
 Servera äpplena varma med iskall glass. Strö en aning kanel över glassen.

Att dricka till:
 Söt madeira eller tokajer.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt