DESSERTER

"Innan man är riktigt säker på en sak, är man gärna tvärsäker."


30 november 2000

Glass med rostade cornflakes


4 pers.

6-8 dl glass, gärna vanilj eller nougatglass
2 dl cornflakes
4 msk kokosflingor
3-4 msk smör eller margarin
3-4 msk farinsocker

 Dela upp glassen i portionsglas. Låt dem stå i frysen, till dess att rätten ska serveras
 Krossa cornflakes lätt. Blanda dem med kokosflingorna.
 Smält matfettet i en liten tjockbottnad kastull. Tillsätt sockret och låt blandningen koka några minuter.
 Tillsätt blandningen av cornflakes och kokos. Rör om och låt allt bli genomvarmt.
 Tag ut glassen ur frysen. Häll den heta blandningen över och servera genast.
 Garnera eventuellt med någon frukt eller bjud den till.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix