DESSERTER


Hallontårta


6-8 pers.

14 digestivekex
100 g smör eller margarin

Fyllning:
1½ dl vispgrädde
½ l hallon
1 äggvita
3 msk socker
½ krm salt

Garnering:
ca ½ l hallon eller geléhallon
1½ dl vispgrädde

 Krossa kexen fint eller kör dem i en mixer eller matberedare. Smält matfettet och häll det över kexsmulorna. Rör till en deg.
 Klä en rund form, gärna med löstagbar botten, med degen. Låt den stå kallt ca 20 minuter.
 Mosa bären fint med en gaffel eller kör dem till puré i en mixer eller matberedare. Smaka av med socker.
 Vispa grädden. Vispa äggvitan tillsammans med salt till hårt skum.
 Rör ner hallonpurén i äggvitan. Tillsätt grädden och rör så att allt blir väl blandat.
 Häll hallonsmeten i formen och ställ den i frysen ca 2 timmar.
 Vispa grädden och garnera tårtan med hallon och grädde.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept