DESSERTER

Fransk apelsinpaj


6 - 8 pers.


Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör eller margarin

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
skal och saft av 1 apelsin

Garnering:
½ apelsin i skivor

Ugn:
200 grader

 Arbeta ihop pajdegen för hand eller i matberedare.
 Tryck ut den i en smord pajform med diametern 20-22 cm. Förgrädda pajskalet cirka 12 minuter.
 Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och rivet apelsinskal samt apelsinsaft. Häll smeten i pajskalet. Fortsätt gräddningen ca 10 minuter till. Fyllningen kan verka lös när du tar ut den men den stabiliserar sig när pajen kallnat.
 Garnera med apelsinskivor. Servera pajen med vispad grädde, creme fraiche eller vaniljglass.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept