DESSERTER


20 november 1999

Toscapäron med grädde


4 portioner

4 stora päron

3/4 liter vatten

3 dl strösocker

2 skivor citron

Toscatäcke:

50 g smör

½ dl vetemjöl

1 msk grädde

1 påse flagad mandel

2 dl vispgrädde till serveringen

ev 1 msk likör.

 Koka en lag av vatten, socker och citron. Skala och halvera päronen, sjud dem mjuka men inte mosiga i lagen. Ta upp dem, låt dem rinna av och lägg över päronen i en lättsmord ugnsform.
 Blanda toscasmeten i en kastrull och smält på låg värme. Bred smeten över päronen. Så långt kan man förbereda om rätten ska vänta.
 Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 225 grader tills täcket känns frasigt och är guldbrunt.
 Serveras varm med lättvispad grädde till eventuellt smaksatt med likör.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från